Ασφαλής διαμονή

Στο Cape Suites εφαρμόζουμε ειδικά πρωτόκολλα καθαριότητας και απολύμανσης. Διαβάστε περισσότερα...

Ιστορία

Ένα νησί που κατοικείται εδώ και 10.000 χρόνια...

Σωστά διαβάσατε. Πρόσφατη ανάλυση οργανικών δειγμάτων από τον Μαρουλά (κοντά στα Λουτρά) πιστοποιούν πως ο τόπος αυτός κατοικείται από την 8η χιλιετία π.Χ.(Μεσολιθική περίοδος). Στο σημείο αυτό βρέθηκαν πανάρχαιες κυκλικές κατασκευές που χρησιμοποιούνταν ως χώροι διαμονής αλλά και μερικές ταφές.

Σε περισσότερο "γνωστούς" χρόνους όμως, καταγεγραμμένης Ιστορίας, η Κύθνος φαίνεται να κατοικήθηκε από τους Δρύοπες, κατά τον 13ο αιώνα π.Χ., σύμφωνα με τον Ηρόδοτο. Οι Δρύοπες ήρθαν από την Εύβοια με αρχηγό τον Βασιλιά Κύθνο, μυθικό γιο του θεού Απόλλωνα. Αργότερα ακολούθησαν και Ίωνες, ιδρύοντας μια ιδιαιτέρως ακμάζουσα πολιτεία.

...και παράγει πολιτισμό εδώ και 3.500 χρόνια!!!

 Η αρχαία αυτή πολιτεία ήταν φημισμένη για την ευνομία της! Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που ο Αριστοτέλης αφιέρωσε ειδική μελέτη για την Κύθνο, στο έργο του "Περί Κυθνίων Πολιτείας", αναφερόμενος στην ιδανική πολιτεία που δημιούργησαν και στο άριστο δημοκρατικό πολίτευμα.

Ο αρχαίος λαός των Κυθνίων διέπρεψε και στην ναυτιλία. Κατά τους Περσικούς Πολέμους διέθεσε μια τριήρη και μία πεντηκόντορο στον κοινό αγώνα. Επίσης ακμάζουσα όμως ήταν και η καλλιτεχνική παράδοση, τόσο στις τέχνες όσο και στα γράμματα. Εδώ έζησαν δύο ονομαστοί ζωγράφοι: ο Τιμάνθης και ο Κυδίας

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τους αρχαιολογικούς αυτούς τόπους και να νιώσει για μια στιγμή την ενέργεια της πανάρχαιης αυτής ιστορίας.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΟΤ: 10429452018