Ασφαλής διαμονή

Στο Cape Suites εφαρμόζουμε ειδικά πρωτόκολλα καθαριότητας και απολύμανσης. Διαβάστε περισσότερα...

Αξιοθέατα

Πριν από όλα, να φροντίσετε να απολαύσετε τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα.

Η Χώρα της Κύθνου

Παραδοσιακά σπίτια, στενά σοκάκια, ασβεστωμένες αυλές, μπουκαμβίλιες, όμορφα καφέ. Χαρακτηριστική κυκλαδίτικη απλότητα και ομορφιά.

Ο Μαρουλάς

Στην Κύθνο στη θέση Μαρουλάς βρέθηκε ένας υπαίθριος οικισμός της Μεσολιθικής εποχής (9000-8000 π.Χ.) όπου πιθανολογείται ότι ο χώρος ήταν ορμητήριο ή σταθμός ανεφοδιασμού. Στις ανασκαφές αποκαλύφτηκαν τάφοι και κυκλικές κατοικίες καθώς επίσης και ένας ανθρώπινος σκελετός και αρκετά λίθινα εργαλεία από πυριτόλιθο, χαλαζία και οψιανό. Θεωρείται ο μοναδικός υπαίθριος οικισμός της περιόδου εκείνης, που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα.

Το κάστρο της Ωριάς

Βόρεια του νησιού ανάμεσα στους λόφους Σκλάβο και Γιαλούδι, λίγο πριν το ακρωτήριο Κέφαλος βρίσκεται το Κάστρο της Ωριάς.

Το Αιολικό και Ηλιακό πάρκο

Λίγο έξω από την Χώρα κοντά στο ελικοδρόμιο το Αιολικό και Ηλιακό πάρκο με τις ανεμογεννήτριες και τους ηλιακούς συλλέκτες του τροφοδοτεί με ενέργεια όλο το νησί.

Το Βυζαντινό Μουσείο

Στην Δρυοπίδα στεγασμένο στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, λειτουργεί καθημερινά για τους επισκέπτες από τις 10:00-14:00 και από τις 17:00-21:00.

Το εκκλησάκι του Αγ. Μηνά

Στην Δρυοπίδα μπορείτε να επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγ. Μηνά γνωστή για τον θαυμάσιο επιτάφιό της και να θαυμάσετε το μοναδικής τέχνης ξυλόγλυπτο τέμπλο της και τον δεσποτικό θρόνο.

Η εκκλησία του Αγ. Σάββα

Στη Χώρα μία από τις παλαιότερες εκκλησίες του νησιού κτισμένη το 1613.

Το Λαογραφικό Μουσείο

Στη Δρυοπίδα επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο με εκθέματα από αντικείμενα καθημερινής χρήσης και παραδοσιακές φορεσιές των κατοίκων του νησιού παλαιοτέρων χρόνων.

Το Μοναστήρι της Παναγίας Κανάλας

Το Μοναστήρι είναι χτισμένο στο βράχο του οικισμού της Κανάλας και είναι αφιερωμένο στην προστάτιδα του νησιού Παναγία Κανάλα.

Το Μοναστήρι Παναγιάς του Νίκους

Σε απόσταση 800 μέτρων από την Χώρα θα βρείτε το μοναστήρι της Παναγίας του Νίκους ονομασία πιθανώς προερχόμενη από την Παναγία της Νικοποιού που σημαίνει ποιώ (φέρνω) νίκη.

Το Σπήλαιο Καταφύκι

Στη Δρυοπίδα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ελλάδας.

Το Υδροθεραπευτήριο

Στα Λουτρά είναι χτισμένη η Ιαματική Πηγή της Κύθνου από το 1857 και λειτουργεί καθημερινά από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο. Τις θεραπευτικές ιδιότητες των δύο ιαματικών πηγών, απόλαυσαν στο παρελθόν ο βασιλιάς Όθωνας με τη σύζυγό του Αμαλία

ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΟΤ: 10429452018